Hoe lang moet casselerrib bakken? Casselerrib is na 45 minuten bakken gaar.
Dit stuk vlees, dat volgens sommigen overheerlijk is maar dat anderen nog nooit gegeten zullen hebben, is een ontbeende ribkarbonade van rib of rug van een varken.
Een soort vlees dat in Nederland niet echt bekend is, maar dat bijvoorbeeld in Duitsland vaak gegeten wordt met aardappelpuree en zuurkool.
Het lijkt wat smaak betreft wel wat op de ook in grote delen van Duitsland geliefde Eisbein, vlees dat vaak gekookt wordt en druipt van het vet.
Een casselerrib wordt niet gekookt maar gebakken, en bevat nauwelijks vet.
De plakken behoren niet al te dik te zijn, en daardoor kan het vlees ook rustig op de boterham of op een wit broodje gegeten worden. Je kunt het vlees ook prima gebruiken als borrelhapje, en smaakt ook voortreffelijk in stevige soepen of maaltijdsoepen.
Aanvoer en aankoop
Casselerrib zal niet altijd bij de supermarkt te verkrijgen zijn, maar gek genoeg ligt het wel eens in de goedkopere supermarkten die uit Duitsland van oorsprong afkomstig zijn.
De betere slager heeft het vlees altijd ter beschikking.
Hoe casselerrib bewaren en schoonmaken
Casselerrib hoef je eigenlijk niet of nauwelijks schoon te maken, hooguit een keertje een klein stukje vet wegsnijden.
Vaak wordt het vlees luchtdicht in plastic verpakt, wat natuurlijk positief op de bewaartijd uitwerkt. Kijk daartoe op de verpakking naar de THT-datum.
Niet op een dergelijk verpakte methode? Dan is het vlees maximaal twee dagen in de koelkast houdbaar.
Wil je het vlees langer bewaren dan is de vriezer een optie. Ingevroren kun je het vlees nog enkele maanden bewaren.
Hoeveelheid per persoon
Bij casselerrib kun je uitgaan van 100 tot 125 gram per persoon.
Wat kun je met casselerrib maken?
Je moet bij deze soort vlees iets verder kijken dan alleen serveren bij gekookte aardappelen en gekookte groenten, rode kool o zuurkool.
Je kunt namelijk het vlees ook in stukjes snijden en dan bakken. Zelfs pasta of een stoofpot behoort dan tot de mogelijkheden.
Hoe lang moet casseler rib bakken?
Equipment
- Braadpan
Ingrediënten
- 500 Gram Casselerrib in één stuk
- 1 Eetlepel Honing
- 1 Eetlepel Mosterd
- Snufje zwarte peper
- Roomboter
Instructies
- Het vlees ruim een uur op temperatuur laten komen als het uit de koelkast komt.
- Oven voor verwarmen op 160 graden.
- De honing en de mosterd mengen in een kom of schaal, en op smaak brengen met zwarte peper.
- Op hoog vuur een klont boter laten smelten in een braadpan.
- Kort de casselerrib rondom aanbakken.
- Van het vuur halen en het vlees bestrijken met het honing-mosterd mengsel.
- Het vlees nu in de braadpan of in een ovenschaal doen en 45 minuten laten garen in de oven.