Hoe lang moeten sugar snaps koken? Sugar snaps zijn na 3-5 minuten koken klaar.
Sugar snaps is een groente die ook wel bekend staat als suikererwt, en is inderdaad zoals de naam aangeeft wat zoeter dan een erwt.
Wat eten lijkt het meer op peultjes dan op erwten, want de peultjes worden inclusief de peul gegeten. Ze zijn allen wat dikker en groter dan peulen.
Het is een kruising tussen peultjes en doperwten, en zijn ook wat knapperiger. Dat komt natuurlijk ook omdat de grote peulen worden meegegeten.
Als je deze groente nog nooit gegeten hebt, dan moet je dit zeker eens proberen.
Aanvoer en aankoop
Sugar snaps zijn geen groente die al is aangeslagen bij het grote publiek. Hoewel dat wel heel langzaam begint te komen.
De groente is vaak wat duurder, en dus is de aanvoer soms erg matig. Dat wil dan ook zeggen dat het niet overal te koop is. Je zult echt naar de supermarkt met een goede en grote groenteafdeling moeten gaan, of naar de betere groenteboer.
De peulen moeten bij aankoop mooi glanzend en dik zijn. Zie je slappe of ingevallen peulen, laat deze dan liggen. De groente moet immers knapperig zijn.
Vanzelfsprekend moeten de peulen ook mooi lichtgroen zijn. Zijn de peulen bleekgroen dan hebben de peulen te lang aan de plant gezeten, zijn vaak overrijp, en draderig. Dat is niet echt lekker.
De groente is overigens verkrijgbaar van mei tot in september.
Hoe sugar snaps bewaren en schoonmaken
Bij sugar snaps hoef je niet heel veel schoon te maken. Snij de aanzet van de steel eraf, en trek dan voorzichtig het stuk naar beneden om eventuele draden er ook af te trekken.
Daar moet je even wat handigheid in krijgen, eigen hetzelfde als bij het schoonmaken van sperziebonen.
Probeer ook de draad aan de andere kant er af te trekken. Het kan overigens goed zijn dat er aan beide kant geen draad af komt.
Even wassen, en dan kan de groente de pan in.
Hoeveelheid per persoon
Bij sugar snaps kun je rekenen op 125 gram tot 175 gram per persoon.
Wat kun je met sugar snaps maken?
Sugar snaps kun je eigenlijk niet op heel veel verschillende manieren klaarmaken.
Je moet dan denken aan koken, wokken, stoven, of bakken. En dat laatste is echt bij een sporadisch recept.
Maar als je een keer gekookte of gewokte sugar snaps gegeten hebt, zul je geen andere bereidingswijze zoeken.
De groente kun je overigens ook in een salade verwerken, maar dan moeten de peulen wel eerst 2 tot 3 minuten gekookt worden.
Hoe lang moeten Sugar snaps koken?
Equipment
- Pan
Ingrediënten
- 700 Gram Sugar snaps
In 100 gram sugar snaps zit circa 2 gram eiwit, 2,5 gram vezels, 0 gram vet, 5 gram koolhydraten.