Site Overlay
Frikandel bakken

Frikandel bakken

Hoe lang moet een frikandel bakken? Een frikandel is na 4 minuten bakken klaar.

Vanzelfsprekend zullen veel lezers nu zeggen dat je dit vlees niet moet bakken maar moet frituren.

Maar frituren is eigenlijk ook gewoon bakken in frituurvet of in bijvoorbeeld zonnebloemolie, en je kunt een frikandel nog op veel meer manieren bakken.

Je kunt de frikandel namelijk in stukken snijden, en in een koekenpan of braadpan in wat olie of boter bakken. Of in kleinere stukken snijden, lekker bakken, en door een salade mengen.

En je kunt deze snack natuurlijk ook gewoon of een grill of barbecue grillen. Vooral kinderen, maar ook de nodige volwassenen vinden dit bijzonder lekker. En vanzelfsprekend kunnen de frikandellen ook gebakken worden in de oven of in een airfryer.

Overigens is er bij het bakken of frituren wel een groot verschil. Bij frituren kun je de frikandel bevroren frituren, bij de andere methoden om het vlees te bakken is het beter om dit ontdooit te doen.

Aanvoer en aankoop

Vanzelfsprekend kun je op ieder moment in de supermarkt frikandellen kopen, die normaal gesproken al ingevroren zijn.

Soms zijn er ook verse frikandellen te koopt, en dit kun je natuurlijk ook thuis maken.

Heb je ingevroren frikandellen gekocht, moet je er wel voor zorgen dat deze bij thuiskomst meteen weer worden ingevroren, en dat het vlees niet ontdooit voordat je het weer in de vriezer legt.

LEES OOK: Zigeunerschnitzel bakken

Is het ontdooit, kun je dit vlees geen tweede keer invriezen.

Hoe Frikandellen bewaren

Een reeds gebakken frikandel, sommige vinden het heerlijk om deze koud te eten, kun je maximaal nog 2 dagen in de koelkast bewaren, mits het vlees goed is afgedekt.

Verse, of ontdooide frikandellen, kun je ook maximaal 2 dagen afgedekt bewaren.

Maar meestal zullen frikandellen ingevroren worden, of reeds ingevroren zijn. Deze kunnen maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. Kijk voor de veiligheid altijd op de THT-datum op de verpakking.

Hoeveelheid per persoon

De hoeveelheid per persoon bedraagt officeel eigenlijk 1 frikandel, of maximaal 2, per persoon. Maar het is natuurlijk helemaal niet erg om van deze snack er meer te eten.

Hoe frikandel bakken?

In dit recept bakken we de frikandel gewoon in de friteuse. Wil je toch het vlees in koekenpan of braadpan bakken, snij ze dan in stukken van ongeveer 2 tot 3 centimeter, verhit wat boter in een pan, en bak vervolgens de frikandel rondom bruin en gaar.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 14 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 Stuks
calorieën 200 kcal

Equipment

  • friteuse

Ingrediënten

  • 4 Frikandellen

Instructies

  • Ontdooi de frikandellen niet voor het bakken.
  • Verhit de friteuse tot 180 graden.
  • Doe 4 frikandellen in het maandje van de friteuse, en doe het mandje voorzichtig in de hete olie of vet.
  • Ongeveer 4 minuten laten bakken of frituren, totdat de frikandellen rondom goudbruin zijn geworden.
Trefwoord Frikandel bakken

In 100 gram frikandel zit circa 11,1 gram eiwit, 1,4 gram vezels, 14,6 gram vet, 5,2 gram koolhydraten.

LEES OOK: Speklappen bakken

Author: Hoelangmoethetkoken

Ik ben Marco, een gepassioneerde thuiskok en een culinaire liefhebber. Op mijn website vind je van veel ingredienten hoe lang je deze het beste kan koken of bakken voor een overheerlijk resultaat. Zo maak ik het voor iedereen makkelijk om de juiste kooktijd aan te houden.