Waar op letten?
Koolraap moet hard en droog zijn en de knol mag geen beschadigde plekken hebben. Koop ook geen halve kolen zoals deze vaak in de winkels worden aangeboden.Hoe koolraap het beste bewaren?
Op een koele plaats bewaard, bij ca. 12-15C, is koolraap enkele weken tot wel een maand houdbaar. Aangesneden knollen kunnen het beste verpakt worden in vershoudfolie, en zijn nog enkele dagen in de koelkast houdbaar. Gare koolraap, rauw eerst 2-4 minuten blancheren, kun je in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden in de diepvries bewaren, bij minimaal -18C.Wat kun je maken met deze groente?
- In blokjes koken met spekjes en ui.
- Pureren met een klontje boter, room en/of geraspte kaas.
- In stamppot met rauwe andijvie, in plaats van aardappelen.
- Gekookt met mosterd-, kerrie- of kaassaus
- Gekookt met een beetje kaneel en suiker
- Stoven in room, citroensap en Italiaanse kruiden
- In soepen
Schoonmaken en bereiden
Snij voor gebruik de knollen in plakken. Schil de plakken en snij de plakken vervolgens in blokjes. Verse koolraap kook je in weinig water in 20 minuten gaar. Giet de groente daarna af en breng haar op smaak met nootmuskaat of met een klein schepje suiker en een klontje boter.Hoe lang moet koolraap koken?
Een Typisch Nederlandse ouderwetse groente
Equipment
- Pan
Ingrediënten
- 1 Kilo Koolraap
- Zout
- Water
- Eventueel nootmuskaat