Hoe lang moet aubergine bakken? Aubergine is na ongeveer 35 minuten bakken gaar.
Aubergine is een erg veelzijdige groente die je prima kunt bakken of grillen. Deze groente kennen de meesten uit bijvoorbeeld Griekenland, waar je heerlijk op een terrasje kunt eten van deze groente.
Wie kent de gegrilde of gebakken aubergine niet, of de moussaka. Gerechten die je tijdens vakantie op een Grieks terrasje kunt eten.
Wat is er nu mooier dan deze simpele gerechten ook thuis te kunnen maken. Het herbeleven van een heerlijke vakantie, of gewoon kunnen genieten van een onbezorgde dag of avond.
Aubergine kun je overigens bakken in een grill, in de oven, maar ook op de barbecue.
Aanvoer en aankoop
Aubergine is zo’n groene die sommigen kopen omdat de groente er zo mooi uitziet. We kijken immers na de tijd wel hoe je dit moet klaarmaken.
Maar alle gekheid op een stokje, zo moet deze groente er inderdaad uitzien, mooi.
Geen huid die vol beschadigingen zit, maar egaal donkerpaars. En geen vieze, bruine of rotte plekken. En natuurlijk mag de groente niet gerimpeld zijn, want dat zou een teken zijn dat de aubergine al wat ouder is.
In delen van Duitsland en Oostenrijk wordt deze groente Melanzani genoemd, in Italië Melanzana. En die naam is eigenlijk al een klein gedicht, een liefkozing voor deze mooie en lekkere groente.
Koop dan ook alleen aubergine als de vrucht op en top puntgaaf is, want het oog eet immers mee.
Hoe Aubergine bewaren en schoonmaken
Aubergine kun je het beste niet in de koelkast bewaren, maar in een ruimte waar de temperatuur niet beneden de 15 graden komt. Bewaar deze groente dan ook op de fruitschaal.
En niet in een plastic zak bewaren, ook al is deze zak open.
De groente moet kunnen ademen, en zal in een plastic zak gaan zweten. Dan wordt de vrucht vochtig en kan gaan rotten. Op de fruitschaal kun je verse aubergine ongeveer een week bewaren.
In de koelkast heb je kans dat de groente al na 3 tot 4 dagen minder wordt.
Aubergine kun je, als je de groente langer wilt bewaren, ook goed invriezen.
Hoeveelheid per persoon
Hou rekening met 250 tot 300 gram aubergine per persoon.
Wat kun je met Aubergine maken?
Hoewel aubergine bij ons in de keuken niet vaak gebruikt wordt, kun je er veel verschillende gerechten mee maken.
De aubergine kan gekookt of gerookt worden, in een salade, in een ovenschotel, op de barbecue of grill grillen, auberginesoep, of je kunt gevulde aubergine maken.
Hoe lang moet Aubergine bakken?
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 1 Aubergine
- 4 Eetlepels Broodkruimels
- 150 Milliliter Tomatenpuree
- 1 Bol Mozzarella
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Oven voor verwarmen op 200 graden.
- De aubergine wassen en daarna afdrogen. In 12 plakken snijden van ongeveer een centimeter dikte.
- Ovenschaal bekleden met bakpapier, en de plakken over de schaal verdelen.
- Bestrooi de aubergine met broodkruimels.
- Doe op iedere plak wat tomatenpuree breng het op smaak met peper en zout. Sprenkel er wat olijfolie over.
- De ovenschaal in de oven plaatsen en de aubergine ongeveer 15 minuten bakken.
- Dan de schaal voorzichtig uit de oven halen en de plakjes mozzarella voorzichtig op de aubergine leggen.
- De ovenschaal weer in de oven plaatsen en gedurende 20 minuten laten bakken.
- Uit de oven halen en serveren.
In 100 gram aubergine zit circa 1 gram eiwit, 2,5 gram vezels, 0,2 gram vet, 6 gram koolhydraten.