Hoe lang moet banaan bakken? Banaan is na 5-10 minuten bakken klaar.
Gebakken banaan is eigenlijk van oorsprong een gerecht, of liever gezegd een bijgerecht, dat uit de Aziatische keuken komt. In de Nederlandse keuken is dit gerecht bekend, want het is erg lekker, en veel mensen bestellen het als bijgerecht als we nasi of bami bestellen bij een Chinees restaurant.
Je kunt echter gebakken banaan ook heel simpel zelf maken, en het is dan ook vaak een gerecht dat bijvoorbeeld naast de oliebol en appelflap ook tijdens oud en nieuw graag gegeten wordt.
Het voordeel is bovendien dat je dit gerecht heel simpel kunt maken. Bovendien zullen je gezinsleden blij zijn als je dit bijgerecht maakt, want haast iedereen zal het lekker vinden.
Hoeveelheid per persoon
Je kunt per persoon 2 tot 4 stukjes gebakken banaan maken.
Hoe lang moet banaan bakken?
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
- 100 Gram Zelfrijzend bakmeel
- 1 Deciliter Melk
- 1 Ei
- Snufje Zout
- 4 Rijpe bananen
- Olie om in te frituren, bijvoorbeeld zonnebloemolie
- Poedersuiker
Instructies
- De olie verhitten in een stevige pan, of in de frituurpan. Let op je kunt dit gerecht eigenlijk niet bakken in frituurvet. Olie is gezonder en veel lekkerder.
- Bakmeel, melk, ei, en het snufje zout mengen tot een glad beslag.
- De bananen van de schil ontdoen. Eén keer de banaan halveren, en beide helften in de lengte doormidden snijden.
- Dompel een stuk banaan helemaal onder in het beslag. Haal het met bijvoorbeeld een vork weer uit het beslag en laat het voorzichtig in de olie glijden.
- Gebruik je een grote pan of frituurpan, kun je meer stukken banaan tegelijkertijd aan de olie toevoegen.
- Als de onderkant goudbruin is geworden draai je de stukken banaan om.
- Haal de gebakken banaan uit de olie en leg ze op een stukje keukenpapier.
- Serveren met poedersuiker.
Per persoon circa 2 gram vezels, 25 gram koolhydraten, 17 gram vet, 2 gram eiwit.