Site pictogram Hoe lang moet het koken?

Beenham Bakken

Beenham Bakken

Hoe lang moet beenham bakken? Beenham is na 40 minuten bakken klaar.

Hoelang duurt het voordat je van dit heerlijke vlees kunt genieten? Het vlees is natuurlijk wel een stukje luxe vlees, hoewel de prijs best mee zal vallen. De bereidingstijd is vak wel wat langer, maar dan heb je ook echt wat lekkers.

Beenham is zo’n stukje vlees dat vaak bij speciale gelegenheden wordt gegeten, en lang niet alleen bij de kerstmaaltijd.

Dit vlees is doorgaans al gepekeld, en dus wordt het voor de bereiding vaak niet meer gekruid, hoewel dit natuurlijk wel kan. Dan maak je helemaal iets speciaals van dit mooie stuk vlees.

Je kunt een beenham ook gerust marineren, en daarvoor kun je overigens ook tal van marinades gebruiken. Erg lekker is een honing-whiskey of honing-mosterd marinade.

Honing past over het algemeen bij dit soort vlees.

Hoeveelheid per persoon

Reken ongeveer 200 tot 250 gram gram per persoon bij beenham. Daarbij moet je er wel aan denken dat bij een feestelijke maaltijd wel vaak wat meer gegeten wordt.

Afdrukken

Hoe lang moet beenham bakken?

Haal de beenham een half uur tot een uur voor de bereiding uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Beenham bakken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Rusttijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 175kcal

Equipment

  • Ovenpan

Ingrediënten

Instructies

  • De oven voor verwarmen op 190 tot 200 graden.
  • Verwijder de verpakking, voor zover het vlees in een verpakking zit.
  • Plaats een grote braadpan, die ook geschikt is voor de oven, op het vuur en doe er wat olie of een klontje boter in. Zorg dat de pan warm is.
  • Plaats de beenham in de boter o olie en schroei de beenham rondom dicht zodat de buitenkant mooi bruin wordt.
  • Plaats nu de braadpan in de oven en bak de beenham gedurende 40 minuten.
  • Haal nu de braadpan uit de oven en verpak de beenham voorzichtig in aluminiumfolie. Laat de beenham 10 tot 15 minuten rusten.
  • Haal de ham uit het aluminiumfolie en snij deze aan in plakken van ongeveer 1 centimeter dikte.
    Eventueel kun je dit aansnijden ook aan tafel doen.

Per persoon circa 0 gram vezels, 1,4 gram koolhydraten, 9,6 gram vet 17,1 gram eiwit.

Mobiele versie afsluiten