Hoe lang moet bloemkool roerbakken? Bloemkool roerbak je in 2-5 minuten.
Veel mensen weten niet dat je deze koolsoort ook prima kunt gebruiken voor roerbakken of wokken. Je kunt de groente eigenlijk wat deze bereidingsmethode goed vergelijken met broccoli.
Niet alleen is de bereidingstijd ongeveer hetzelfde, ook kan bloemkool met dezelfde kruiden, andere groenten, en vleessoorten tijdens het roerbakken gecombineerd worden.
Zoals je aan de foto kunt zien, kun je bloemkool bijvoorbeeld gelijke met plakjes wortel roerbakken. Maar ook noten als amandelen, champignons of andere paddenstoelen, en diverse kruiden kunnen gebruikt worden.
In het onderstaande gerecht combineren we de bloemkool met ui, komijn en sesamzaad.
Waar op letten?
Wat betreft het wokken of roerbakken van groenten, is het altijd belangrijk dat de groente vers en knapperig is. Het wokken van zachte groenten zal er alleen maar toe leiden dat de groente na het roerbakken minder lekker is, zacht, en dus papperig.
Koop voor dit recept dus een verse bloemkool, waarvan de stronk en bladeren nog mooi groen zijn.
Dat is vanzelfsprekend ook van toepassing op de andere groente die je mee wilt wokken.
Waar bloemkool mee combineren bij het bakken?
Wil je een wokschotel maken en de bloemkool combineren met andere groenten, dan kun je onder andere de volgende andere levensmiddelen gebruiken voor de wokschotel.
- Dunne reepjes rundvlees of varkensvlees, spekblokjes, stukjes kabeljauw of schelvis.
- Groente zoals broccoli, wortel, winterpeen, prei of ui.
- Stukjes appel of ananas.
- Champignons of andere paddenstoelen.
- En natuurlijk alle kruiden die je lekker lijken in de wokschotel.
Hoeveelheid per persoon
Bij het roerbakken en wokken kun je rekening houden met één middelgrote tot grote bloemkool voor 4 personen.
Hoe bloemkool roerbakken?
Equipment
- wok
Ingrediënten
- 1 Bloemkool
- 1 Ui in stukjes gesneden
- 2 Eetlepels olie om te roerbakken
- 1 Eetlepel Komijnzaad
- 1 Eetlepel Djinten
- 2 Eetlepels Sesamzaad
- Chilipepervlokken
Instructies
- Maak de bloemkool schoon en snij de kool in roosjes. Kook de roosjes in ongeveer 2 minuten gaar, maar voeg tijdens het koken geen zout toe, dit is niet nodig.
- Laat de roosjes goed uitlekken.
- Olie verhitten in een wok of koekenpan, en hierin de stukjes ui in 3 tot 4 minuten fruiten.
- Voeg de Djinten, het komijnzaad, de sesamzaadje, en naar smaak de chilivlokken toe.
- Op een middelhoog vuur laten bakken, terwijl je blijft roeren.