Hoe lang moet Chorizo bakken? Chorizo is na 2-3 minuten bakken klaar.
Chorizo is een worst die van oorsprong uit Spanje komt, maar vandaag de dag natuurlijk ook door Nederlandse slagers en worstfabrikanten geproduceerd wordt.
Een stevige en grove structuur, in een heerlijke worst die wat roodachtig van kleur is. Een harde worst die lang houdbaar is door de methode van maken, en door de etherische oliën in de worst.
We spreken over de chorizo worst, maar in het land van herkomst heeft iedere regio en ieder dorp een eigen variant. En natuurlijk ook weer met een eigen smaak.
De worst bestaat overigens in twee variaties, gedroogd en niet gedroogd.
Een veelzijdige wordt die je zo kunt eten, maar ook prima kunt bakken. En prima te combineren met de echte Nederlandse keuken.
Aanvoer en aankoop
Chorizo is vandaag de dag zelfs gewoon in de supermarkt het hele jaar door te koop.
Wil je speciale soorten zul je echter naar een Spaanse winkel, of een speciaalzaak moeten.
Hoe Chorizo bewaren en schoonmaken
Wat schoonmaken betreft ligt dit aan je eigen smaak. Soms zit er een velletje over, en die kun je eraf halen. Het is echter niet strikt noodzakelijk.
Gedroogde worst kun je in een keukenkast bewaren. Niet gedroogde worst moet in de koelkast bewaard worden. Let in beide gevallen wel op de datum op de verpakking.
Hoeveelheid per persoon
De hoeveelheid ligt natuurlijk aan het gerecht. Wordt de worst gebakken kun je uitgaan van 100 tot 150 gram per persoon.
De worst kun je natuurlijk ook in dunne plakjes snijden voor op de boterham.
Wat kun je met Chorizo maken?
De worst is veelzijdig, en wordt vaak in plakken of in stukken gebakken of gewokt. Kleinere worsten kun je ook geheel bakken.
De worst kun je natuurlijk ook in dunne plakjes snijden voor op de boterham. Of plakken voor tijdens de borrel.
Hoe lang moet Chorizo bakken?
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
- 600 Gram Chorizo
- Goede scheut Rosé
Instructies
- De chorizo in plakjes snijden.
- Een koekenpan verhitten zonder olie of boter, want de worst is vet genoeg.
- De worst in twee tot drie minuten bakken op een hoog vuur.
- Vuur verlagen en de rosé over de worst schenken. Nog een paar minuten bakken op een laag vuur.
In 100 gram chorizo zit circa 24 gram eiwit, 0 gram vezels, 38 gram vet, 1,9 gram koolhydraten.