Site pictogram Hoe lang moet het koken?

Dorade Bakken

Dorade Bakken

Hoelang moet dorade bakken? Dorade is na 30 minuten bakken klaar.

Dorade bakken, een heerlijke vis uit de Atlantische Oceaan die ook wel Zeebrasem genoemd wordt, en waar verschillende lekkere gerechten mee kunnen worden gemaakt.

Het is een vis die in de pan gebakken kan worden, op de barbecue, maar ook in de oven. Verder kan deze vis in de airfryer klaar gemaakt worden, maar kan ook gestoofd worden.

Op zich is de dorade een makkelijke vis, die je een uur voor het bereiden uit de koelkast moet halen om op kamertemperatuur te kunnen komen. Koud is de vis een stuk lastiger om te bereiden.

Het verdient aanbeveling om de vis te kopen bij de visboer, of een gespecialiseerde visafdeling bij de groter supermarkt. Daar maken ze namelijk de vis graag schoon voor je, een karwei dat je overigens ook zelf kunt doen.

In dat geval moet je de schubben verwijderen en de ingewanden. Vervolgens moet de vis goed uitgespoeld worden. Het is geen lastig karwei als je weet hoe je dit moet doen.

Vanzelfsprekend heeft de viswinkel of goede visafdeling dan al snel een voordeel, vooral omdat de vis hier doorgaans vers is. Daar moet je bij het kopen van deze vis natuurlijk wel opletten.

Hoeveelheid per persoon

Reken ongeveer 175 tot 200 gram per persoon bij Dorade. Je kunt vanzelfsprekend ook een hele dorade bereiden. Een grote voor 4 personen, of 2 kleintjes.

Afdrukken

Hoe lang moet dorade bakken?

Lekker bij een verse salade
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Dorade Bakken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 110kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Ovenschotel

Ingrediënten

  • 800 Gram Dorade
  • Boter
  • Zeezout
  • Olijfolie

Instructies

  • De schoon gemaakte vis inwrijven met een goede olijfolie.
  • Strooi aan beide kanten wat grof zeezout over de vis.
  • Neem een koekenpan of braadpan met dikke bodem, en verhit wat goede olijfolie in de pan.
  • Doe de dorade in de pan en bak de vis een paar minuten met de huid naar beneden.
  • Verlaag het vuur en bak de vis nog gedurende 5 minuten totdat de randen van de vis goudbruin zijn geworden.
  • Bak je de dorade liever in de oven, doe de met olie en zeezout ingewreven vis dan in een ovenschaal, en plaats de schaal gedurende 30 minuten in een op 180 graden voor verwarmde oven.

Notities

Je kunt eventueel de vis nog inwrijven voor het bakken met diverse verse kruiden, die je ook in de buikholte kunt doen

Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 4 gram vet.

Mobiele versie afsluiten