Hoe lang moet een frikandel bakken? Een frikandel is na 4 minuten bakken klaar.
Vanzelfsprekend zullen veel lezers nu zeggen dat je dit vlees niet moet bakken maar moet frituren.
Maar frituren is eigenlijk ook gewoon bakken in frituurvet of in bijvoorbeeld zonnebloemolie, en je kunt een frikandel nog op veel meer manieren bakken.
Je kunt de frikandel namelijk in stukken snijden, en in een koekenpan of braadpan in wat olie of boter bakken. Of in kleinere stukken snijden, lekker bakken, en door een salade mengen.
En je kunt deze snack natuurlijk ook gewoon of een grill of barbecue grillen. Vooral kinderen, maar ook de nodige volwassenen vinden dit bijzonder lekker. En vanzelfsprekend kunnen de frikandellen ook gebakken worden in de oven of in een airfryer.
Overigens is er bij het bakken of frituren wel een groot verschil. Bij frituren kun je de frikandel bevroren frituren, bij de andere methoden om het vlees te bakken is het beter om dit ontdooit te doen.
Aanvoer en aankoop
Vanzelfsprekend kun je op ieder moment in de supermarkt frikandellen kopen, die normaal gesproken al ingevroren zijn.
Soms zijn er ook verse frikandellen te koopt, en dit kun je natuurlijk ook thuis maken.
Heb je ingevroren frikandellen gekocht, moet je er wel voor zorgen dat deze bij thuiskomst meteen weer worden ingevroren, en dat het vlees niet ontdooit voordat je het weer in de vriezer legt.
Is het ontdooit, kun je dit vlees geen tweede keer invriezen.
Hoe Frikandellen bewaren
Een reeds gebakken frikandel, sommige vinden het heerlijk om deze koud te eten, kun je maximaal nog 2 dagen in de koelkast bewaren, mits het vlees goed is afgedekt.
Verse, of ontdooide frikandellen, kun je ook maximaal 2 dagen afgedekt bewaren.
Maar meestal zullen frikandellen ingevroren worden, of reeds ingevroren zijn. Deze kunnen maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. Kijk voor de veiligheid altijd op de THT-datum op de verpakking.
Hoeveelheid per persoon
De hoeveelheid per persoon bedraagt officeel eigenlijk 1 frikandel, of maximaal 2, per persoon. Maar het is natuurlijk helemaal niet erg om van deze snack er meer te eten.
Hoe frikandel bakken?
Equipment
- friteuse
Ingrediënten
- 4 Frikandellen
In 100 gram frikandel zit circa 11,1 gram eiwit, 1,4 gram vezels, 14,6 gram vet, 5,2 gram koolhydraten.