Hoe lang moet goulashvlees bakken? Goulashvlees is na 5 minuten bakken klaar.
Natuurlijk normaal gesproken voor de goulash gebruikt, maar je kunt veel meer gerechten maken met goulashvlees.
Meestal worden riblappen of runderlappen voor de goulash gebruikt, maar je kunt natuurlijk iedere soort rund vlees voor de goulash gebruiken.
Omdat goulash een stoofpot is die toch wat langer staat te pruttelen, kan er ook gerust een soort vlees worden gekozen dat wat langer nodig heeft, en dus wat taaier is.
Maar je moet er wel aan denken om het vlees altijd eerst goed aan te braden, en vooral ongeveer 2,5 uur te laten stoven. Daardoor wordt het vlees zachter en dus minder taai.
Aanvoer en aankoop
Vlees dat je voor de goulash kunt gebruiken is natuurlijk altijd in de winkels of bij de slager te koop.
Er is dus geen bepaald seizoen wanneer dit soort vlees beschikbaar is.
Bij de aankoop is het wel zaak om goed op te letten. Het vlees moet mooi rood van kleur is, als dat wat donkerrood is, is niet erg. Maar het mag niet bruin óf nat er uit zien.
Dat is vaak een teken dat het vlees tegen of over de houdbaarheidsdatum is.
Koop dus nooit vlees dat er niet gezond uit ziet.
Hoe goulashvlees bewaren en schoonmaken
Goulashvlees kun je maximaal twee dagen goed afgedekt in de koelkast bewaren, maar beter is het om het vlees niet te lang in de koelkast te laten liggen. Het vlees kan dan verkleuren, en we hebben net gezien dat dat nu juist een teken van bederf kan zijn.
Neem in dat geval altijd het zekere voor het onzekere.
Je kunt goulashvlees overigens ook invriezen.
Voordat je het vlees overigens kunt gebruiken om er goulash van te maken, of een ander gerecht, moet je het vlees wel even goed droogdeppen met keukenpapier.
Hoeveelheid per persoon
Per persoon heb je ongeveer 150 tot 250 gram goulashvlees nodig.
Wat kun je met goulashvlees maken?
Vanzelfsprekend veel meer dan allen goulash, maar vaak wel een stoofpot of een soep.
Daarbij moet je er wel altijd rekening mee houden dat het vlees toch wel zo’n 2,5 uur moet bakken of stoven.
Hoe lang moet goulashvlees bakken?
Equipment
- Braadpan
Ingrediënten
- 1 Kilo Goulashvlees
Instructies
- Droog het vlees goed af met keukenpapier.
- Snij het vlees in stukken van ongeveer 1 centimeter in doorsnede.
- Doe boter of olie in een braadpan en verhit dit.
- Bak het vlees hierin op een hoog vuur gedurende 5 minuten. Wel omroeren, zodat het vlees aan alle kanten gebakken worden.
- Doe er water bij, wat azijn of een flesje donker bier. Laat het vlees gedurende 2,5 uur zachtjes sudderen.
In 100 gram circa 23 gram eiwit, 29 gram vet, koolhydraten 0 gram.