Hoe lang moet hamburger bakken? Hamburgers zijn na 4 minuten aan beide kanten bakken klaar.
De meest geliefde snack in Nederland en België. Op een broodje, met uien, bacon, of een schijf ananas.
De variatiemogelijkheden zijn enorm. Je kunt natuurlijk een kant en klare hamburger kopen in de supermarkt of bij de slager. Maar je kunt vanzelfsprekend ook de hamburger helemaal zelf maken. Het enige dat je nodig hebt, buiten het broodje en datgene dat je nog meer op de hamburger wilt doen, is rundergehakt en mogelijkerwijs een beetje saus naar smaak.
Lekker met frietjes, maar ook zonder is een hamburger erg lekker.
Aanvoer en aankoop
Alle ingrediënten kun je het hele jaar door in alle supermarkten kopen, of natuurlijk bij de slager en eventueel de bakker.
Zelfs het broodje kun je zelf bakken, als je dat wilt natuurlijk.
Hoe hamburger bewaren en schoonmaken
De hamburger op zich hoef je alleen maar te kopen, en mogelijkerwijs wat afdeppen met keukenpapier. Zodat de hamburger helemaal droog de pan ingaat, of op de grill of barbecue kan.
Wat bewaren betreft is het een geheel ander verhaal. Verse hamburger, dus vers van de slager of vers gemaakt, kun je dit stuk vlees een dag bewaren in de koelkast.
Vaak niet langer omdat het vlees snel van mindere kwaliteit wordt. Je wilt immers optimaal van de hamburger kunnen genieten.
Wil je hamburgers langer bewaren, dan kun je deze het beste invriezen. In dat geval kun je de hamburgers maanden bewaren.
Hoeveelheid per persoon
Per persoon wordt normaal gesproken één hamburger gegeten, uitzonderingen daargelaten natuurlijk.
Een hamburger heeft meestal een gewicht van 125 gram rundergehakt. In sommige gevallen kan ervoor gekozen worden om dit gewicht te verhogen.
De hamburger wordt groter, en je hebt dan ook een groter broodje nodig.
Soms worden zelfs twee hamburger, vaak met allerlei lekkers er tussen, per boordje gebruikt. Een grote fastfoodketen verkoopt veel van deze burgers.
Wat kun je met een hamburger maken?
Denk nu niet dat er met een hamburger alleen maar een broodje hamburger gamaakt kan worden.
Zo kun je hamburgercake maken, maar ook een hamburgerpizza en nog veel meer is mogelijk.
Hoe lang moet hamburger bakken?
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
- 500 gram Rundergehakt
- Peper en zout naar smaak
- 1 Ei
- 1 Teentje Knoflook
- 1 Ui
- Klontje boter
Instructies
- Ui en knoflook schoonmaken. Ui snipperen en knoflook met een knoflookpers persen.
- In een grote kom het gehakt mengen met ui, knoflook, zout en peper naar smaak.
- Meng vervolgens het ei erdoor.
- Goed mengen en vervolgens per persoon 125 gram mengsel afwegen.
- Vorm een balk van het gehakt en druk het gehakt in een hamburgerpers. Zo krijg je mooie en egale hamburgers.
- Afdekken met vershoudfolie en 30 minuten laten rusten.
- Klontje boter in een koekenpan laten smelten, en de hamburgers aan beide kanten goudbruin bakken in ongeveer 4 minuten per kant. Dus 8 minuten totaal.
In 100 gram circa 2,3 gram vezels, 17 gram eiwit, 14 gram vet, koolhydraten 24 gram.