Waar op letten?
De stelen moeten stevig zijn en het blad niet verlept en fris van kleur. Koop ook geen paksoi waarvan de balderen slap zijn, of verkleurd.Hoe het beste paksoi bewaren?
Bewaar paksoi in de koelkast, maar niet in een plastic zak. In een plastic zak gaat de groente namelijk snel broeien en dus rotten. Het blijft zo 2-3 dagen tot een week goed. Gesneden paksoi kun je 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Paksoi kun je overigens ook prima invriezen. Wel eerst even een korte tijd blancheren.Wat kun je maken met paksoi?
- Roerbakken.
- Rauw in een stamppot met knoflook en ui.
- Als rauwkostsalade met een sojadressing.
- De bladeren vullen met gehakt en dan gaar stomen. Een beetje als Griekse wijnbladeren.
- In oosterse gerechten, gecombineerd met gember, rode peper en sojasaus.
- In (wok)soepen met b.v. kip of omelet.
- Als bijgerecht met notenrijst.
Schoonmaken en bereiden
Was de paksoi stelen met bladeren eraan in ruim water. Snij het harde deel van de stronk eruit, en snij de stelen en bladeren vervolgens in brede repen, om te koken, of smalle repen voor in een salade.Hoe lang moet paksoi koken?
Een best wel exotische groente.
Equipment
- Pan
Ingrediënten
- 1 Kilo Paksoi
- Water
- Eventueel zout
Instructies
- Maak de paksoi schoon en snij de onderkant eraf. Snij de bladeren van de stelen.
- Breng het water aan de kook, en voeg de stelen toe als het water kookt.
- Let er bij het koken van paksoi op dat de stelen ongeveer 2 minuten langer moeten koken. Doe dus eerst de stelen in het kokende water, en doe na twee minuten de bladeren erbij.