Hoe lang moet pangasiusfilet bakken? Pangasiusfilet is na 10 minuten bakken klaar.
Pangasius, een makkelijke vissoort, die de laatste jaren in sneltreinvaart ook Nederland en België heeft veroverd.
En dat heeft een aantal simpele redenen.
Niet duur, althans veel goedkoper dan gangbare vissoorten zoals bijvoorbeeld zalm of kabeljauw.
Makkelijk te bereiden, lekker, en een voedzame vis.
En dat is nu precies wat we met ons alleen in een vissoort zoeken. En het allergrootste voordeel? De vis is graadloos.
De meeste mensen vinden vis immers best wel lekker, maar telkens dat gepluk in je mond om weer een graad eruit te vissen vinden de meesten niet zo’n fijn idee.
Vandaar dus dat er steeds meer pangasiusfilet in de supermarkt en bij de visboer wordt gekocht.
Aanvoer en aankoop
Toen de pangasiuafilet voor het eerst te koop werd aangeboden, kon je er niet van op aan dat de vis ook altijd te koop was.
Nu, en dat is niet eens zo lang geleden, is er echter een constante aanvoer van pangasius. De vis wordt meestal op grote boerderijen gekweekt.
Bovendien wordt veel pangasiusfilet gewoon ingevroren. Niet erg natuurlijk, maar denk er wel aan dat reeds ontdooide vis beter niet nog eens kan worden ingevroren.
Hoe pangasiusfile bewaren en schoonmaken
De pangasiusfilet, vers of ingevroren, hoeft verder niet meer schoon gemaakt te worden. De vis is klaar om te bakken.
Verse pangasiusfilet kun je maximaal twee dagen bewaren in de koelkast. Beter is het om de vis dezelfde dag te bakken. Dat merk je meteen aan de smaak.
Ingevroren pangasiusfilet kun je meerder maanden bewaren.
Hoeveelheid per persoon
Dat is het makkelijke aan visfilet. Je hebt één filet nodig per persoon.
Wat kun je met pangasiusfilet maken?
Normaal gesproken wordt pangasiusfilet gebakken of gefrituur, maar je kunt met pangasius vanzelfsprekend ook verschillende gerechten maken.
- Pangasiusfilet met serranoham
- Pangasiusfilet met kruidentopping
- Vissoep
- Pangasiusfilet met groenten
- Pangasiusfiletpizza
- Pasta met pangasiusfilet
Hoe lang moet pangasiusfilet bakken?
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
- 4 Pangasiusfilets
- Boter
- Bloem
- Zout en peper
Instructies
- Eventueel de filets afdeppen met keukenpapier.
- De filets kruiden met wat zout en peper.
- Doe de bloem in de diep bord en haal de vis aan beide kanten door de bloem.
- Boter in een koekenpan laten smelten op een laag vuur.
- De vis in de koekenpan doen en langzaam aan beide kanten laten bakken. Voor de bakken aan beide kanten heb je ongeveer 15 minuten in totaal nodig.
In 100 gram circa 17,3gram eiwit, 1,8 gram vet, koolhydraten 0 gram.