Echt Italiaans
Penne koken doe je in best wel veel water. Over het algemeen kun je rekening houden met tot een liter water per 100 gram penne. Ietwat minder naarmate doe hoeveelheid grote wordt. Allereerst moet je dus bekijken hoeveel pennen je nodig hebt. Daarbij kun je uitgaan van 100 tot 125 gram per persoon. Bij gedroogde penne kun je uitgaan van 100 gram per persoon. Voor 4 personen moet je dus de penne koken is 4 tot 5 liter water. Wat zout betreft, want dan smaakt de de pasta in het algemeen gewoon nog lekkerder, kun je uitgaan van 1 eetlepel zout per persoon. Dus per 100 tot 125 gram pasta. Dat pasta dan beter smaakt ligt aan de verhoging van de kooktemperatuur van het water, door d toevoeging van het zout.Hoe lang moet penne koken?
Hier kun je heerlijke gerechten mee maken.
Porties 4 Personen
calorieën 118kcal
Equipment
- Pan
Ingrediënten
- 500 Gram Penne
- Water
- Zout
Instructies
- Doe per persoon 1 tot 1,25 liter water in een pan.
- Breng het water aan de kook.
- Doe per persoon 1 eetlepel zout in het water. Roer het zout nog even door het water.
- Voeg nu voorzichtig de penne toe aan het kokende water.
- Als het water kookt verlaag je het vuur en doet de deksel half op de pan. Het water moet normaal blijven koken.
- Kijk na 8 minuten koken of de penne beetgaar is. Dit doe je het beste door te proeven.
- Giet de penne en het water in een vergiet, en roer eventueel nog water olijfolie door de penne zodat deze niet aan elkaar blijft plakken.
- Nu kun je de penne verder verwerken of serveren.
- energie 118 Kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 17 g
- vet 4 g
- vezels 0 g
- natrium 284 mg