Hoe lang moet picanha bakken? Picanha is na 4-6 minuten aan beide kanten bakken gaar.
Dit vlees van het rund is vooral erg populair in Brazilië en Portugal. Vlees dat je kunt bakken, maar ook prima kunt bereiden op de barbecue.
We kennen het vlees, dat bij ons wat minder vaak gebruikt wordt, als staartstuk. Rundvlees dat wij dus minder vaak gebruiken, maar dat eigenlijk een prima stuk rundvlees is.
Picanha is een smaakvol stuk vlees en vaak zacht vlees dat zich kenmerkt door de vetrand. En zoals we wel vaker schrijven, vet geeft het vlees nu juist meer smaak.
Nog nooit geprobeerd, dan zeker eens een keertje proberen.
Aanvoer en aankoop
Je zou denken dat picanha altijd wel te krijgen is, maar helaas is dit niet overal het geval.
Doordat het vlees bij ons niet echt populair is, is het vaak ook niet te koop.
Je zult echte naar de betere slager of betere supermarkt moeten.
Hoe picanha bewaren en schoonmaken
Picanha moet mje vanzelfsprekend koel bewaren. Maar voor het bakken wel op tijd uit de koelkast halen.
Even het vlees afdeppen, en dan is dit staartstuk klaar om te bakken.
Hoeveelheid per persoon
Een normaal stuk picanha is genoeg voor vier personen.
Wat kun je met een gehaktbal maken?
Picanha gebruik je normaal gesproken echt als een braadstuk, dus bij groente en aardappelen of rijst.
Toch kun je met de restje ook nog andere gerechten maken.
Als je bijvoorbeeld zelf pizza maakt, kun je het overgebleven vlees aan stukjes erop doen.
Hoe lang moet picanha bakken?
Equipment
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 500 Gram Picanha
Instructies
- Picanha ruim vooraf uit de koude koelkast halen.
- Oven voor verwarmen tot 90 graden.
- Met een scherp mes in de vetrand van het vlees een ruitmotief snijden. Probeer niet door de vetrand te snijden.
- Een braadpan, olie of boter is niet nodig, verhitten op een hoog vuur. Doe dit gedurende 2 tot 3 minuten en zet het vuur daarna lager.
- Leg het vlees met de vetrand in de pan en bak het vlees 2 minuten. Daarna omdraaien en de andere kant 4 minuten bakken.
- Doe het vlees in een ovenschaal, maar met de vetrand naar boven.
- Plaats de ovenschaal in de oven. Controleer met een vleesthermometer wanneer te vlees in de kern een temperatuur bereikt heeft van 50 tot 52 graden.
- Dan de ovenschaal uit de oven halen en het vlees losjes afdekken met aluminiumfolie. 5 Minuten laten rusten.
- Dan kan het vlees tegen de draad in in plakken gesneden worden.
In 100 gram circa 19,5 gram eiwit, 26,5 gram vet, koolhydraten 0 gram.