Hoe lang moet ribeye bakken? Eigenlijk een stuk biefstuk, maar dan van vlees uit een deel van de ribben bij runderen.
Kenners geven aan dat een ribeye wat dikker moet zijn, omdat een dik stuk vlees veel lekkerder is dan een dun stuk vlees. Maar dat ligt er natuurlijk aan dat goed vlees best wel wat meer mag zijn.
Kies je voor een Black Angus rib eye bereiden of een varkens ribeye bakken. De Black Angus ribeye wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die ligt in het verlengde van de dunne lende (entrecote). Deze runderen worden gevoerd met graan en volgens velen het beste stukje rundvlees. De varkens ribeye is lekker mals, dit stuk vlees zitten tussen de schouder en de rug. Het is zo mals omdat deze spier weinig wordt gebruikt.
Het vlees wordt, net als bij biefstuk, vaak rood of rosé gegeten, maar je kun het vlees vanzelfsprekend ook goed doorbakken eten. De perfecte ribeye ligt vooral aan de persoonlijke voorkeur van vlees eten.
Voor rood kun je een ribeye 4 bakken, voor rosé 6 minuten, en voor goed doorbakken 8 minuten.
Ribeye recepten
Er zijn veel recepten met ribeye te vinden. Onze favoriete ribeye recepten zijn:
- Gegrilde ribeye met pittige blauwaderkaastopping
- De ribeye cheeseburger
- Ribeye met chimichurri
- Ribeye met rozemarijnaardappels
- Ribeye met spruitjes en amandel
Hoeveelheid per persoon
Bij ribeye kun je rekening houden met 200 tot 250 gram per persoon. Een dikker stuk is inderdaad natuurlijk niet erg, maar extra lekker.
Hoe lang moet rib eye bakken?
Equipment
- Braadpan of koekenpan
Ingrediënten
- 4 Ribeye
- Boter of olijfolie
Instructies
- Dep het vlees kort voordat je gaat bakken met wat keukenpapier droog.
- Wrijf beide kanten van het vlees in met wat verse kruiden, zout en peper. Eventueel kun je ook knoflookpoeder, uipoeder en paprikapoeder gebruiken.
- Boter in een goede koekenpan verhitten, op een hoog vuur.
- Leg de ribeye in de boter en bak het vlees 2 tot 4 minuten. Draai nu het vlees om en bak het vlees ook 2 tot 4 minuten aan de andere kant.
- Haal de ribeye uit de pan en wikkel deze in aluminiumfolie. Laat het vlees een paar minuten rusten. Eet smakelijk!
Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 8 gram vet, 21 gram eiwit.