Hoe lang moet runderrollade bakken? Runderrollade is na 30-35 minuten bakken klaar.
Dat is opgerold rundvlees, soms alleen vlees, soms ook samengerold met kruiden of andere ingrediënten. Het wordt vaak gezien als een wat luxer vlees dat vooral vroeger gegeten werd op feestdagen.
Het bakken van de runderrollade is op zich niet moeilijk, maar om het vlees echt lekker te krijgen is het van belang om het vlees niet te laten uitdrogen tijdens het bakken of braden.
Mede daardoor, maar ook omdat het vlees natuurlijk opgerold is, kost het bakken van dit vlees wat meer tijd dan gewoonlijk. Voor een rollade van 500 gram ben je toch al snel 30 tot 40 minuten kwijt.
Je kunt een dergelijke rollade braden in roomboter en eigen vet, in olijfolie of een andere olie. Maar je kunt het vlees ook laten sudderen in boter en een goede rode wijn.
Hoeveelheid per persoon
Bij runderrollade kun je rekening houden met 200 tot 250 gram per persoon.
Hoe lang moet runderrollade bakken?
Equipment
- Braadpan
Ingrediënten
- 1000 Gram Runderrollade
- Olie of boter
Instructies
- Laat het vlees geruime tijd op kamertemperatuur komen.
- Laat de boter of de olie goed warm worden in een braadpan.
- Leg voorzichtig de rollade in het vet, en schroei de rollade aan alle kanten dicht.
- Nu het vuur ietwat verlagen, en voeg wat extra boter toe. Bij olie is dit niet nodig.
- De runderrollade regelmatig omkeren, of een stukje omdraaien.
- Laat de rollade nog rustig 30 tot 35 minuten sudderen.
- Laat de rollade nadat je deze uit de pan hebt gehaald, en in aluminiumfolie hebt verpakt, nog een 5 tot 10 minuten rusten.
Per persoon circa 0 gram vezels, 1 gram koolhydraten, 7,5 gram vet, 21 gram eiwit.