Hoe lang moet een rundervink bakken? Rundervink bak je in 2-3 minuten gaar aan beide kanten.
Rundervink is eigenlijk een typische stukje Nederlands vlees. Gekruid rundergehakt dat omwikkeld is met een dun lapje rundvlees, vaak mager rundvlees.
Het smaakt erg lekker met gekookte aardappel, sla of bonen, en een goede jus. Dan heb je haast een perfect maaltijd, ook weer typisch Nederlands.
Het is een makkelijk stukje vlees, niet te groot en niet te klein, en redelijk snel klaar te maken.
En dus wordt dit vlees in veel Nederlandse gezinnen met enige regelmaat gegeten, wat natuurlijk ook van toepassing is op de slavink en de blinde vink.
Een gewoon stukje vlees, niet speciaals, maar wel enorm lekker als het op de juiste manier gebakken is. Eigenlijk dus niet speciaal vlees voor de feestdagen. Maar juist de rundervink is zo lekker dan sommigen het ook juist met de feestdagen eten. Want het smaakt eigenlijk altijd, en is meestal niet echt duur bij de slager of in de supermarkt.
Aanvoer en aankoop
Gewoon vlees dus, dat eigenlijk altijd wel in de koeling bij de supermarkt te verkrijgen is.
Hooguit heeft de discounter dit vlees niet altijd. En natuurlijk kun je het altijd bij de slager kopen, meestal ook met de feestdagen.
Natuurlijk moet je, als je dit vlees voor verpakt in de supermarkt koopt, wel opletten dat de vinken er goed uitzien. En dat is dus niet in een grijstint.
Meestal is dat een teken dat het vlees al wat langer ligt te wachten op iemand die het koopt.
Overigens kan het vlees tijden het bakken wat grijs uitslaan, maar daar hoef je niets achter te zoeken. Je kunt het gewoon eten, de volgende keer op de onderstaande manier bakken…
Hoe rundervinken bewaren
Rundervinken kun je in de koelkast nog 2 dagen bewaren. Bij voorkeur in de verpakking waarin je het gekocht hebt.
Het vlees is ook uitermate geschikt om in te vriezen. Dan kan het nog ongeveer 3 maanden bewaard worden.
Het vlees kun je het beste in de koelkast, in de verpakking, ontdooien.
Hoeveelheid per persoon
De hoeveelheid per persoon bedraagt 1 rundervink per persoon. Dat is normaliter ongeveer 125 tot 150 gram.
Maar een keertje twee eten, is echt niet erg.
Hoe Rundervink bakken?
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
- 4 Rundervinken
- Olijfolie of boter
Instructies
- Haal het vlees een half uur of een uur vooraf uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Dep het vlees met keukenpapier droog.
- Doe de rundervinken voorzichtig in de pan, en schroei het vlees aan alle kanten snel dicht.
- Laat het vlees nog ongeveer 2 tot 3 minuten bakken, totdat het vlees gaar is.
In 100 gram rundervink zit circa 13,4 gram eiwit, 0 gram vezels, 8,7 gram vet, 0,3 gram koolhydraten.