Hoelang moet tartaar bakken? Tartaar is na 2-6 minuten bakken klaar.
Tartaar bakken, het gemalen of gehakte vlees dat ook wel rundertartaar genoemd wordt. Eigenlijk is tartaar fijngehakt of gemalen biefstuk. Vaak wordt dit ook rauw gegeten, hoewel veel mensen daar tegenwoordig toch een beetje voorzichtig mee zijn.
Wordt de tartaar gehakt in stukjes lijkt het op Duitse biefstuk.
Het vlees dat verkocht wordt als rundertartaar hoeft niet van biefstuk gemaakt te worden, maar kan ook van ander rundvlees gemaakt worden. De smaak is dan ook meestal niet hetzelfde als bij echte tartaar. De prijs zal minder hoog zij als bij echte tartaar. Biefstuk is immers duurder dan een gewoon stukje vlees van het rund.
Tartaar is eigenlijk mager rundvlees, met een vrij neutrale smaak. Is de tartaar echt vers, kan dit zonder bedenken rauw gegeten worden. Maar niet als het ouder dan een paar uur is.
In veel gerechten wordt de tartaar echter gebakken.
Hoeveelheid per persoon
125 tot 150 gram per persoon.
Hoe lang moet tartaar bakken?
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
- 600 Gram Tartaar
- Olie of boter
- Zout en peper en eventueel kruiden
Instructies
- Zet een koekenpan op het fornuis en verhit daarin boter.
- De tartaar eventueel op smaak brengen met zout en peper, of natuurlijk andere kruiden.
- Meestal baken we tartaar in de vorm van een soort hogere hamburger. Nu kun je eventueel de tartaar in deze vorm brengen.
- Als de boter heet geworden is leggen we voorzichtig de tartaar in de pan.
- De baktijd hangt voornamelijk van je eigen smaak af, maar we bakken de tartaar 2 tot 6 minuten. Hoe dichter bij de 6 minuten hoe meer doorbakken het vlees wordt. Hoe korter het meer rosé de tartaar zal worden.
- Bak de tartaar niet te lang, want dan kan het vlees te droog worden.
- Tartaar van biefstuk laat je na het bakken nog even twee minuten rusten. Bij rundertartaar is dat niet nodig.
Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 4 gram vet, 20 gram eiwit.