Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Hoe lang moet rijst koken?
Hier het recept voor witte rijst koken.
Een mooi geslepen langkorrel -of droogkokende rijst zijn het beste om deze droge variant te maken. Voorbeelden zijn de Surinaamse en Siamrijst.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Rusttijd
5
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Keuken
Internationaal
Porties
4
Personen
calorieën
130
kcal
Equipment
Pan
Ingrediënten
400
Gram
Witte rijst
Water
Instructies
Breng de rijst afgedekt met ruim 1 3/4 keer zoveel water aan de kook. De rijst moet een ongeveer 2 centimeter onder water staan.
Roer de rijst door zodra het kookt. Doe deksel terug op de
pan
en zet vervolgens het vuur zo laag mogelijk.
Laat de rijst in 20-25 minuten zachtjes gaar worden.
Laat de rijst 5 minuten staan met het deksel schuin op de rand van de pan. Maak de rijst met twee vorken rul voor het opdienen.
Trefwoord
Rijst koken