Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Hoe lang moet schol bakken?
Visje bakken
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
15
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Internationaal
Porties
4
Personen
calorieën
99
kcal
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
500
Gram
Schol
Zout en peper
Boter of olie
Instructies
De schol aan beiden kanten bestrooien met zout en peper. Eventueel met andere kruiden.
Doe boter in de
koekenpan
, roomboter is het lekkerste, en voeg een scheutje olie toe. Dit kan zonnebloemolie zijn, of olijfolie.
Zet de pan op het vuur.
Zodra de boter begint te schuimen leg je voorzichtig de schol in de boter.
Bak de vis 5 minuten aan de ene kant en 5 minuten aan de andere kant, totdat de randen van de vis bruin zijn geworden.
Serveer eventueel de vis met schijfjes citroen of remouladesaus.
Trefwoord
Schol Bakken