Hoe lang moet sla koken?
Gewone sla wordt ook wel botersla genoemd. We gebruiken hier romaine, maar dit kun je ook met gewone sla maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 3 minuten min
Totale tijd 18 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 73 kcal
- 1 Krop Romaine sla
- 40 Gram geroosterde Pijnboompitten.
- 1 Eetlepel boter
- 1 Eetlepel gesmolten boter
- 1 Liter Kippenbouillon
- 1 Eetlepel vers citroensap
- Zout
Maak de sla schoon en maak de bladeren los van de krop.
De bladeren mogen in stukken gesneden worden, maar het hoeft niet.
Breng de bouillon aan de kook in een pan, en voeg een eetlepel boter toe, en het citroensap.
Doe de bladeren in het kokende water en kook de groente gedurende 3 minuten.
De sla uit het water halen en in een schaal doen. Roer de gesmolten boter door de groente en naar smaak wat zout.
Garneer de sla met de geroosterde pijnboompitten.