Hoe lang moet een zachtgekookt ei koken? Een zachtgekookt ei is na 5 minuten koken klaar.
Eieren zijn één van de gezondste voedingsmiddelen ter wereld. Ze bevatten een waanzinnige portie eiwit. ook zijn eieren enorm veelzijdig. Je kunt er zoete of hartige gerechten mee maken, ze eenvoudig als gekookt ei te eten en gebruiken als basis voor talloze gerechten zoals een heerlijke gevulde eieren dat op elk feestje bijzonder wordt gewaardeerd.
Hoe lang moet een zachtgekookt ei koken?
De kooktijd bij een zacht gekookt ei is mede afhankelijk van de grootte van de eieren. Het hangt er ook vanaf of je de eieren toevoegd aan kokend water, of aan koud water dat je vervolgens laat koken.
Porties 4 Eieren
calorieën 155kcal
Equipment
- Pan
Ingrediënten
- 4 Eieren
- Water
Instructies
- Breng het water aan de kook: Vul een pan met enkele centimeters water en zet het op een hoog vuur. Laat het water koken zodat er duidelijke bubbels aanwezig zijn.
- Zet nu het vuur iets zachter zodat het water niet meer zo hard borrelt.
- Leg voorzichtig de eieren in het water een voor een. Zorg ervoor dat de eieren net onder water staan.
- Kook de eieren voor 5 tot 7 minuten: Voor 1 tot 2 eieren, kook 5 minuten voor zacht gekookt ei of tot 7 minuten voor Eigeel smeuïg/ eiwit hard. Voor 3 of 4 eieren, voeg een paar extra seconden aan uw kookwekker toe.
- Haal de eieren met een schuimspaan uit de pan. Onder koude kraan water gedurende 30 tot 60 seconden.
- Verwijder de bovenkant van het ei:Zet het ei rechtop in een eierdopje . Om de dop te verwijderen, gebruikt u de rand van een mes om voorzichtig te tikken rond de top.
- Eet het ei rechtstreeks uit de dop met een theelepeltje of neem toast waar je heerlijke het eigeel in dompelt.
Voedingswaarde van een gekookt ei
155 kcal
7 gram eiwit
0 gram koolhydraten
5 gram vet